26 februari 2023
00:00

Lekeryd-Svarttorps SK

Välspelad träningsmatch i Tenhult

Här följer ett litet referat av matchen mot Lekeryd, förvänta er inga långa utläggningar, det var ju "bara" en träningsmatch.

Skådeplatsen för årets och, för de flesta, livets första match i spel 9 mot 9 var Kabevallen i Tenhult. Den nylagda konstgräsmattan var välkammad och mer krisp i luften kan man leta efter. Det klara vädret gjorde att kylan blev påtaglig och trots förmaningar från ledarna valde ett par spelare att lira i kortärmat och kortbyxor. För dagens motstånd stod Lekeryd-Svarttorps SK, ett lag som imponerade med bländade spel i förra årets seriespel, men också ett lag som vi spelade oavgjort mot i båda mötena. Upplagt för en spännande match med andra ord.

Första perioden
Att det här var första matchen i ny spelform märktes knappt. Båda lagen rullade bollen fint och utnyttjade planens ytor föredömligt. Vistaspelarna var inledningsvis lite hetare och gjorde 1-0 tidigt i första perioden genom Jonathan som blev serverad av Noel. Efter målet tog Lekeryd tag i spelet mer, men lyckades inte skapa några heta målchanser mot ett väl samlat rött försvar. Jonathan fick också äran att pricka in 2-0 efter fint samspel med Elias, men innan perioden var över hade Lekeryd reducerat till 2-1. En första period där Lekeryd ägde bollen mest, men Vista var mest effektiva framför mål.

Andra perioden
Andra perioden ser inledningvis likadan ut som den första, där LSSK äger mycket boll, men Vista skrapar fram lite vassare chanser. Ju längre perioden lider desto mer tar de rödklädda över och etablerar långa anfall på motståndarnas planhalva, därför är det lite ologiskt att bortalaget får in 2-2 genom en snabb omställning och en lobb som letar sig in över Alexander i mål. Killarna samlar trots det kraft och fortsätter att skapa ett flertal högkaratiga chanser utan att få in bollen i mål.

Tredje perioden
I tredje perioden tryter orken något, passnings- och positionsspelet blir lite sämre och det utnyttjar de blå genom att göra både 2-3 och 2-4. Spelet i slutet av perioden blir allmänt något slarvigare och det öppna rupp sig ytor för båda lagen, men inga fler mål görs i matchen.

En mycket fin och välspelad match, vi på sidan var verkligen positivt överraskade. Periodvis radar vi upp fina anfall med 4-5 snabba passningar som leder fram till bra avslutslägen, men beslutsamheten framför mål är något vi får jobba på. Tre av fyra nya killar från Ölmstad spelade också, och det märktes knappt att de bara ahde gjort ett par träningar tillsammans, vilket bådar gott för framtiden. Alla spelare gjorde bra insatser, men jag väljer ändå att lyfta de tre nya killarna, framförallt för att ni i fansskaran som inte känner till dem vet var ni har att förvänta er.

Folke - Spelade irrationellt med kvicka fötter och stor arbetskapacitet både offensivt och defensivt. Jobbade till sig ett par skapliga målchanser från sin position till vänster på mittfältet.

Ivar - Spelade fysiskt och satte press på motståndarnas målvakt och backlinje, något som sånär resulterade i ett mål. Skapade fina ytor för lagkompisarna med sina löpningar.

Helmer - Bidrog mycket offensivt med sitt passningsspel - som mittback. Dirigerade sin backlinje och stod alltsom oftast rätt placerad när motståndarna kom farande i sina attacker.